Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Vendosim lulelakrën, supën e pulës dhe 1 filxhan ujë në një tenxhere të vogël dhe e lemë të ziejë derisa lulelakra të zbutet, rreth 25-30 minuta.
Pastaj heqim tenxheren nga nxehtësia dhe e lemë të ftohet 5 minuta.
Pas kësaj të gjithë përbërjen e hedhim në një blender deri sa të bëhet pure dhe e lemë menjanë.
Ndërkohë marrim një tenxhere të madhe me ujë të kripur dhe hedhim makaronat të ziejnë.
Marrim një tigan e lyejmë me vaj dhe e vemë në nxehtësi mesatare.
Shtojmë hudhren, puren e lulelakrës dhe qumështin dhe i lemë të ziejnë për 5 minuta.
Më tej shtojmë kripë dhe piper dhe i përziejmë me ngadalë për 2 minuta.
Pastaj hedhim makaronat e ziera, djathin e parmixhano dhe pak ujë nga makaronat e ziera.
Pasi e heqim nga nxehtësia, e hedhim në një pjatë të lyer me gjalpë dhe e dekorojmë pastën me majdanoz dhe limon.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment