2 lugë gjelle salcë domatesh (mundësisht e bërë vetë)
1 gotë qumësht
Kripë, piper
1.Si fillim vendosni për të zierë makaronat me metodën e zakonshme në një tenxhere me ujë e kripë.
2.Në një tigan skuqni gjalpin. Menjëherë shtoni miellin dhe e përzieni mirë. Në fund shtoni qumështin dhe trazojeni sërish që të mos krijohen kokrriza.
3.Shtoni mustardën, pak kripë e piper.
4.Pasi makaronat të kenë zierë i shtroni në një tavë. Sipër i shtoni salcën që përgatitët dhe i trazoni mirë.
5.Shtoni salcën e domateve në sipërfaqe dhe në fund djathin gouda të grirë imët.
6.E fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment