2 lugë gjelle salcë domatesh (mundësisht e bërë vetë)
1 gotë qumësht
Kripë, piper
1.Si fillim vendosni për të zierë makaronat me metodën e zakonshme në një tenxhere me ujë e kripë.
2.Në një tigan skuqni gjalpin. Menjëherë shtoni miellin dhe e përzieni mirë. Në fund shtoni qumështin dhe trazojeni sërish që të mos krijohen kokrriza.
3.Shtoni mustardën, pak kripë e piper.
4.Pasi makaronat të kenë zierë i shtroni në një tavë. Sipër i shtoni salcën që përgatitët dhe i trazoni mirë.
5.Shtoni salcën e domateve në sipërfaqe dhe në fund djathin gouda të grirë imët.
6.E fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment