1.Parangrohni furrën në 200 gradë. 2.Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine. Sipër vendosni patëllxhanin, duke e spërkatur me vaj ulliri, kripë dhe piper. E fusni në furrë për 25 minuta. 3.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën ngadalë derisa ta shikoni që të jetë karamelizuar. 4.Ndërkohë zieni pastat në mënyrë aldente, sipas udhëzimeve në paketim. 5.Shtoni hudhrat tek qepët dhe verën e kuqe. 6.Tani shtoni pastat dhe patëllxhanët. I përzieni mirë dhe gradualisht e plotësoni me salcën e domateve dhe borzilok. Mos harroni specin e kuq pluhur. 7.Pastat janë gati për t’u shijuar!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment