Pasta me qepë të karamelizuara dhe patëllxhanë

1 patëllxhan i prerë në kubik
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e prerë në feta
1 pako pasta (modeli sipas dëshirës)
6 thelpi hudhra të grimcuara
2 filxhanë me salcë domatesh të freskëta
1 lugë gjelle verë e kuqe
Pak spec i kuq pluhur
Disa gjethe borziloku
Kripë, piper

1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine. Sipër vendosni patëllxhanin, duke e spërkatur me vaj ulliri, kripë dhe piper. E fusni në furrë për 25 minuta.
3.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën ngadalë derisa ta shikoni që të jetë karamelizuar.
4.Ndërkohë zieni pastat në mënyrë aldente, sipas udhëzimeve në paketim.
5.Shtoni hudhrat tek qepët dhe verën e kuqe.
6.Tani shtoni pastat dhe patëllxhanët. I përzieni mirë dhe gradualisht e plotësoni me salcën e domateve dhe borzilok. Mos harroni specin e kuq pluhur.
7.Pastat janë gati për t’u shijuar!

Lini një koment