1.Parangrohni furrën në 200 gradë. 2.Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine. Sipër vendosni patëllxhanin, duke e spërkatur me vaj ulliri, kripë dhe piper. E fusni në furrë për 25 minuta. 3.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën ngadalë derisa ta shikoni që të jetë karamelizuar. 4.Ndërkohë zieni pastat në mënyrë aldente, sipas udhëzimeve në paketim. 5.Shtoni hudhrat tek qepët dhe verën e kuqe. 6.Tani shtoni pastat dhe patëllxhanët. I përzieni mirë dhe gradualisht e plotësoni me salcën e domateve dhe borzilok. Mos harroni specin e kuq pluhur. 7.Pastat janë gati për t’u shijuar!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment