Pasta me pançetë dhe argjinare, gatuar sipas stilit italian në më pak se 10 minuta!
320 gr makarona (modeli sipas dëshirës)
1 qepë
1 karotë
150 gr pançetë
1 kavanoz argjinare
Kripë dhe piper të zi
1/2 gotë verë të bardhë
Pak vaj ulliri
Parmixhiano
1.Fillimisht vendosim një tenxhere me ujë të bollshëm për të valuar. Shtojmë makaronat dhe i valojmë sipas minutazhit në etiketë. 2.Ndërkohë në një tigan me pak vaj ulliri kaurdisim qepën të grirë hollë, pancetën në shirita. 3.I kaurdisim deri sa ato të zverdhen. Shtojmë pak karotë të grirë në rende të trashë dhe i përziejmë sëbashku. 4.argjinaren të prerë në feta. I përziejmë sëbashku me qepën dhe i shuajmë me verë të bardhë, kripë dhe piper të zi. 5.E lëmë sa të avullojë dhe shtojmë pak parmixhiano. Ndërkohë makaronat do kenë zierë dhe i përziejmë së bashku në tigan. 6.I servirim me pak djathë parmixhiano dhe jemi gati t’i shijojmë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment