Pasta me mish pule, limon dhe djathë parmixhano

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 1 pako linguine
  • 1 pako bizele te ngrira
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • Mish pule pa kocka dhe pa lëkurë pule, të prerë në copa
  • 2 lugë çaji limon
  • 1/4 filxhan lëng limoni të freskët
  • Krem djathi me yndyrë të ulët
  • 1/2 filxhan djathë parmixhano
  • 1/4 filxhan majdanoz
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 1/4 lugë çaji piper

Udhëzimet

1

Gatujini linguinet sipa udhëzimeve të pakos, duke shtuar bizele gjatë 2 minutave të fundit të gatimit.

2

Rezervoni 1 gotë lëng makaronash dhe hiqini nga gatimi pastat dhe bizelet.

3

Ndërkohë, ngrohni vaj ulliri në tigan të madh të thellë në nxehtësi të lartë.

4

Marinoni mishin me kripë kosher dhe piper dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë në të gjitha anët, 4 deri në 5 minuta.

5

Shtoni lëng limoni në tigan dhe gatuajeni.

6

Shtoni kremin e djathit dhe përzijeni derisa të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.

7

Hidhni tulin e limonit, djathin parmixhano, pastaj majdanozin.

8

Shtojeni përzierjen në makarona, duke shtuar edhe lëngun e rezervuar dhe shërbejeni menjëherë.

Lini një koment