Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Gatuajini linguinet sipas udhëzimeve të paketimit.
Shtoni bizele gjatë 2 minutave të fundit të gatimit.
Mbani 1 gotë nga lëngu i makaronave, pastaj hiqni pasta dhe bizelet nga nxehtësia.
Ndërkohë, ngrohni vaj ulliri në tigan të madh.
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Shtoni lëngun e limonit në tigan dhe gatuajeni.
Shtoni kremin e djathit dhe përzijeni deri sa të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
Hidhini lëng limoni, djathë parmixhano, pastaj majdanoz.
Hidhni makaronat duke shtuar lëngun rezervë të makaronave dhe shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment