Pasta me mish pule dhe limon

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 15 min

Ingredientët

  • i pako linguine
  • 1 filxhan bizele te ngrira
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 12 kuti mish pule pa kocka pa lëkurë pule, të prerë në copa
  • 2 lugë çaji limon i zier
  • 1/4 filxhan lëng limoni i freskët
  • Krem djathi me yndyrë të ulët
  • 1/2 pako djathë parmixhano
  • 1/4 filxhan majdanoz
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Gatuajini linguinet sipas udhëzimeve të paketimit.

2

Shtoni bizele gjatë 2 minutave të fundit të gatimit.

3

Mbani 1 gotë nga lëngu i makaronave, pastaj hiqni pasta dhe bizelet nga nxehtësia.

4

Ndërkohë, ngrohni vaj ulliri në tigan të madh.

5

Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.

6

Shtoni lëngun e limonit në tigan dhe gatuajeni.

7

Shtoni kremin e djathit dhe përzijeni deri sa të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.

8

Hidhini lëng limoni, djathë parmixhano, pastaj majdanoz.

9

Hidhni makaronat duke shtuar lëngun rezervë të makaronave dhe shërbejeni menjëherë.

Lini një koment