Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përziejmë miellin me kakaon, e hedhim në banak dhe hapim në mes një gropë ku hedhim 3 kokrrat e vezës.
Fillojmë të rrahim me pirun vezët, duke marrë ngadalë miell nga përzierja! Punohet kështu deri sa vezët të kenë thithur miellin dhe më pas punojmë brumin me dorë, si për pasta normale.
Nëse del i thatë dhe i ashpër, i hedhim pak ujë, pasi brumi me kakao nuk është shumë elastik.
Brumi lihet në frigorifer të paktën 30 minuta, hapet dhe kalohet në makinën e pastës.
Nga ky brumë paste bëhen ravioli, taliatele ose spageti!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment