1.Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare.
2.Shtoni mishin e bluar dhe gatuajeni derisa të mos jetë më rozë, rreth 10-12 minuta.
3.Hidhni pak piper të kuq dhe marinojeni për shije.
4.Përzieni salcën marinara, specat, qepët, pastaj ulni zjarrin dhe lëreni të ziejë për 10-12 minuta.
5.Ndërkohë vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur në vlim.
6.Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketës; sapo makaronat të jenë al dente, rezervoni rreth 3/4 filxhan ujë makarona pastaj kullojeni.
7.Ndërsa tenxherja është akoma në nxehtësi, shtoni makaronat dhe ujin e rezervuar mbi salcën e viçit dhe trazojini mirë.
8.Shtoni djathë mocarela dhe lëreni të qëndrojë për rreth 2 minuta derisa djathi të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
9.Shërbejeni me kastravecat turshit dhe shijojeni!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento