1.Marrim një enë mesatare dhe miksojmë mirë vezët, kosin, vajin, gjalpin, kripën dhe sheqerin (është shumë e rëndësishme që vezët, kosi dhe gjalpi të jenë me temperaturë ambienti)
2.Në një tas tjetër mënjanë përziejmë miellin me pluhurin pjekës dhe ketë përzierje fillojmë e shtojmë pak nga pak tek përbërësit e lëngshëm duke e punuar vazhdimisht derisa të arrijmë një masë brumi të butë që nuk ngjit më në anët e enës.
3.Me brumin formojmë disa topa duke i dhënë madhësinë e dëshiruar.
4.Pasi i kemi ndarë marrim masën e parë të brumit dhe me ndihmën e gishtërinjve përpiqemi ta hapim në sipërfaqen e dorës duke formuar një petë brumi të trashë në mesin e së cilës vendosim pak djathë të bardhë (të cilin e kemi thërrmuar më parë me dorë dhe përzier me majdanoz të grirë) i mbledhim me kujdes cepat e petës duke i bashkuar me njëra tjtrën dhe e punojmë pak në mes të duarve për ti dhënë formën e dëshiruar.
5.Paninet e brumit i vendosim në një tepsi tek e cila kemi shtruar më parë një letër kuzhine.
6.Në një enë të vogël përziejmë të kuqin e vezës me 1 lugë gjelle uji dhe me ndihmën e një furçe kuzhine lyejmë sipërfaqen e panineve me masën e përftuar duke i dekoruar sipas dëshirës.
7.Pas kësaj i pjekim në furrë të para ngrohur 200°C për 30 – 35 minuta dhe pasi i nxjerrim nga furra i lemë të ftohen pak pa i prekur. Kur të jenë ftohur pak i heqim nga tepsia dhe i vendosim në një tel kuzhine për tu ftohur plotësisht.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment