Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ndizni furrën në 220 gradë dhe vendosni një fletë pjekje.
Në një tigan të vogël, kombinoni boronicat dhe shurupin dhe gatuajini në zjarr të ulët derisa të nxehet, rreth 5 minuta.
Në një tas të madh, futni së bashku miellin, pluhurin e pjekjes, sodë buke dhe kripë.
Në një tas të dytë, hidhni bashkë dhallë, vezë, sheqer, mjaltë dhe vanilje.
Shkrini 3 lugë gjelle gjalpë dhe futeni në përzierjen e mësipërme.
Derdhni përbërësit e lagët mbi ato të thata dhe përzijeni derisa të mos mbeten gjurmë mielli (përzierja të jetë e lëngshme).
Hiqni me kujdes tiganin nga zjarri dhe shtoni një lugë gjalpë, pastaj hidhni brumin e përgatitur në masa të vogla.
Piqini petullat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Pasi t'i hiqni shërbejini me salcën e butë të boronicës dhe kos.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment