Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ndizni furrën në 220 gradë dhe vendosni një fletë pjekje.
Në një tigan të vogël, kombinoni boronicat dhe shurupin dhe gatuajini në zjarr të ulët derisa të nxehet, rreth 5 minuta.
Në një tas të madh, futni së bashku miellin, pluhurin e pjekjes, sodë buke dhe kripë.
Në një tas të dytë, hidhni bashkë dhallë, vezë, sheqer, mjaltë dhe vanilje.
Shkrini 3 lugë gjelle gjalpë dhe futeni në përzierjen e mësipërme.
Derdhni përbërësit e lagët mbi ato të thata dhe përzijeni derisa të mos mbeten gjurmë mielli (përzierja të jetë e lëngshme).
Hiqni me kujdes tiganin nga zjarri dhe shtoni një lugë gjalpë, pastaj hidhni brumin e përgatitur në masa të vogla.
Piqini petullat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Pasi t'i hiqni shërbejini me salcën e butë të boronicës dhe kos.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment