Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Bëni bashkë miell, sheqer, sodë buke dhe kripë në një tas të vogël. Në nje tas tjetër hidhni kosin dhe ngadalë miksojeni me kokrrat e shegës.
Trazojini deri sa të bëhet një masë e tërë.
Rrihni vezën me vanilje në një tas tjetër dhe shtoni përzierjen e miellit me kos.
Miksojini bashkë deri sa të bëhet një masë e kombinuar.
Në një tigan që nuk ngjit, ngroheni me zjarr të ulët dhe hidhini pak vaj ose gjalp.
Hidhni 2 lugë gjelle nga masa e pancakes dhe gatuajeni deri sa të formojnë flluska të vogla në skaje ose ngjyra të bëhet si e artë.
Shërbejeni me kos të ftohtë dhe dekorojeni me kokrra shege.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment