Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Bëni bashkë miell, sheqer, sodë buke dhe kripë në një tas të vogël. Në nje tas tjetër hidhni kosin dhe ngadalë miksojeni me kokrrat e shegës.
Trazojini deri sa të bëhet një masë e tërë.
Rrihni vezën me vanilje në një tas tjetër dhe shtoni përzierjen e miellit me kos.
Miksojini bashkë deri sa të bëhet një masë e kombinuar.
Në një tigan që nuk ngjit, ngroheni me zjarr të ulët dhe hidhini pak vaj ose gjalp.
Hidhni 2 lugë gjelle nga masa e pancakes dhe gatuajeni deri sa të formojnë flluska të vogla në skaje ose ngjyra të bëhet si e artë.
Shërbejeni me kos të ftohtë dhe dekorojeni me kokrra shege.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment