Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në vend të sheqerit, përdorim fruta të vërteta dhe në vend të miellit përdorim gjalpë bajameje. Do të ndiheni vërtet shumë mirë kur t’ia shërbeni këto waffle fëmijëve tuaj. Sipër mund t’i shtoni frutat tuaja të preferuara, shurup panje, mjaltë e një pafundësi të tjera alternativash.
Me anë të një blenderi bëni pure mollën dhe bananen. Shtoni gjalpin dhe të gjithë përbërësit e tjerë.
I përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
Parangrohni tosterin për waffle. Fatmirësisht kjo paisje gjendet kollaj në shumë dyqane që shesin elektroshtëpiake dhe nuk kushton shumë.
Me ndihmën e një furçeje e lyeni tosterin. Rekomandohet të përdorni vaj avokadoje, por në pamundësi mund të përdorni vaj luledielli.
Tani e mbushni masën për Waffle me brumin që përgatitët.
Prisni derisa të marrë një ngjyrë kafe të artë dhe më pas e hiqni.
Shërbejeni menjëherë, ose mund t’i ruani në frigorifer brenda qeseve hermetike.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment