Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ndezim furrën në temperaturën 160°C.
2.Në mikser grijmë bajamet bashkë me një lugë sheqer (e marrim nga sasia që kemi) derisa të bëhen pluhur. Sheqerin e shtojmë, që bajamet të mos lëshojnë vaj.
3.Thyejmë 3 vezë dhe ndajmë në dy tasa të verdhat nga të bardhat. Tek tasi ku kemi të verdhat shtojmë 3 vezët e plota që na kanë mbetur dhe sheqerin.
4.I rrahim me rrahësen elektrike sa të përftojmë një masë si shkumë. 5.Shtojmë miellin e bajameve, vaniljen, lëkurën e limonit dhe i përziejmë me spatul.
6.Bëjmë marengë të bardhat e vezëve me rrahësen elektrike dhe më pas i përziejmë me kujdes me spatul me lëvizje nga poshtë lart me kremin që kishim mënjanë.
7.Shtojmë thërrimet e çokollatës pasi t’i lyejmë më parë me pak miell.
8.Hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për rreth 45 minuta.
9.Pasi të jetë ftohur plotësisht e spërkasim sipër me sheqer pluhur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment