Pa miell, por special në çdo kafshatë. Mos e lini pa provuar recetën e kekut me bajame!
250 gram bajame të qëruara
180 gram sheqer
6 vezë
50 gram çokollatë e zezë e grirë
1 pako vanilje
1 lugë gjelle miell për t’i lyer çokollatat
Sheqer pluhur
1 limon
1.Ndezim furrën në temperaturën 160°C.
2.Në mikser grijmë bajamet bashkë me një lugë sheqer (e marrim nga sasia që kemi) derisa të bëhen pluhur. Sheqerin e shtojmë, që bajamet të mos lëshojnë vaj.
3.Thyejmë 3 vezë dhe ndajmë në dy tasa të verdhat nga të bardhat. Tek tasi ku kemi të verdhat shtojmë 3 vezët e plota që na kanë mbetur dhe sheqerin.
4.I rrahim me rrahësen elektrike sa të përftojmë një masë si shkumë. 5.Shtojmë miellin e bajameve, vaniljen, lëkurën e limonit dhe i përziejmë me spatul.
6.Bëjmë marengë të bardhat e vezëve me rrahësen elektrike dhe më pas i përziejmë me kujdes me spatul me lëvizje nga poshtë lart me kremin që kishim mënjanë.
7.Shtojmë thërrimet e çokollatës pasi t’i lyejmë më parë me pak miell.
8.Hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për rreth 45 minuta.
9.Pasi të jetë ftohur plotësisht e spërkasim sipër me sheqer pluhur.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment