Pa miell, por special në çdo kafshatë. Mos e lini pa provuar recetën e kekut me bajame!
250 gram bajame të qëruara
180 gram sheqer
6 vezë
50 gram çokollatë e zezë e grirë
1 pako vanilje
1 lugë gjelle miell për t’i lyer çokollatat
Sheqer pluhur
1 limon
1.Ndezim furrën në temperaturën 160°C.
2.Në mikser grijmë bajamet bashkë me një lugë sheqer (e marrim nga sasia që kemi) derisa të bëhen pluhur. Sheqerin e shtojmë, që bajamet të mos lëshojnë vaj.
3.Thyejmë 3 vezë dhe ndajmë në dy tasa të verdhat nga të bardhat. Tek tasi ku kemi të verdhat shtojmë 3 vezët e plota që na kanë mbetur dhe sheqerin.
4.I rrahim me rrahësen elektrike sa të përftojmë një masë si shkumë. 5.Shtojmë miellin e bajameve, vaniljen, lëkurën e limonit dhe i përziejmë me spatul.
6.Bëjmë marengë të bardhat e vezëve me rrahësen elektrike dhe më pas i përziejmë me kujdes me spatul me lëvizje nga poshtë lart me kremin që kishim mënjanë.
7.Shtojmë thërrimet e çokollatës pasi t’i lyejmë më parë me pak miell.
8.Hedhim brumin në tavën e lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për rreth 45 minuta.
9.Pasi të jetë ftohur plotësisht e spërkasim sipër me sheqer pluhur.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment