Një recetë fantastike në këtë prag festash me ftonj
1 ftua
2-3 yje Anise
4 karafil
5-6 lugë sheqer
2.5 gota ujë
1.Pastrojmë ftonjtë mirë, i presim në gjysmë dhe iu heqim pjesën e fortë të brendshme. 2.Presim pakëz fare me thikë pjesën e pasme që të rrinë drejt vendosur mbrapsht dhe i bëjmë vrima të vogla në sipërfaqje në mënyrë që të zbutet më thjesht dhe më uniformë. 3.I vendosim në një tigan/tenxhere të thellë dhe i shtojmë karafil, yll Anise dhe kanellë për aromatizim dhe gjysëm gote. I lemë për pak minuta me kapak që ftonjtë të zbuten dhe më pas shtojmë nga dy tre lugë sheqer në çdo ftua.
4. Shtojmë dy gota ujë dhe i lemë sërisht.
5.Kur uji nis të pakësohet, e hedhim pak nga pak tek çdo ftua që sheqeri të shkrijë dhe kthejmë herë pas here që ftonjtë të gatuhen në mënyrë homogjene dhe të marrin kudo ëmbëlsi. 6.Ndërkohë sheqeri do nisë të karamelizohet prandaj do i lemë të gatuhen derisa masa të trashet dhe më pas ftoin do e kalojmë në enën e servisjes dhe do spërkasim mbi të karamelin e aromatizuar që mbetet në enë. 7.Për shije të shtuar shtojmë një krem shoqërues.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment