Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Ngrohim kremin në një tigan të vogël derisa flluska të vogla shfaqen rreth skajeve.
2.E heqim nga nxehtësia dhe shtojmë sheqerin në krem derisa të shpërndahet.
3.I kalojmë në një tas të mesëm dhe e lemë të ftohet.
4.Në një blender kombinojmë avokadon dhe djathin krem, shtojmë lëngun e limes dhe e përziejmë sa të krijohet një pastë.
5.Pastën e krijuar e lemë të ftohet në frigorifer për disa minuta sa të bëhet thuajse akullore.
6.Pastën e avokados e vendosim mbi biskotën krokante me spatul.
7.Dhe e futim të ngrijë për të paktën 2 orë.
8.Pastaj nxirreni nga frigoriferi dhe lereni në temperaturë ambienti derisa të zbutet pak 10-15 minuta para se të shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento