Një shije që do t’ju lërë pa mend: Cheesecake me avokado

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
470
1 1/2 filxhan krem
3/4 filxhan sheqer të bardhë
1 1/2 avokado të pjekur
2 -3 copa djathë krem
1/2 filxhan lëng lime
1 biskotë krokante e gatshme për ëmbëlsira

1.Ngrohim kremin në një tigan të vogël derisa flluska të vogla shfaqen rreth skajeve.

2.E heqim nga nxehtësia dhe shtojmë sheqerin në krem derisa të shpërndahet.

3.I kalojmë në një tas të mesëm dhe e lemë të ftohet.

4.Në një blender kombinojmë avokadon dhe djathin krem, shtojmë lëngun e limes dhe e përziejmë sa të krijohet një pastë.

5.Pastën e krijuar e lemë të ftohet në frigorifer për disa minuta sa të bëhet thuajse akullore.

6.Pastën e avokados e vendosim mbi biskotën krokante me spatul.

7.Dhe e futim të ngrijë për të paktën 2 orë.

8.Pastaj nxirreni nga frigoriferi dhe lereni në temperaturë ambienti derisa të zbutet pak 10-15 minuta para se të shërbeni.

Komento