Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Nuk është nga ato sallatat e zakonshme ku veza ju duket si bajate. Eshtë e freskët dhe plot shije, edhe falë salcës që shoqëron patatet...
Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni për të zierë patatet. Më pas i qëroni dhe i prisni në kubik të vegjël.
Lërini patatet mënjanë të thahen për pak minuta.
Në një enë shtoni patatet dhe sipër tyre salcën. Për përgatitjen e salcës mjafton të kombinoni dhe përzieni në një tas, të gjithë përbërësit që janë specifikuar tek receta.
Në fund shtoni vezët e ndara më katërsh dhe borzilokun. Shtoni kripë dhe piper.
I përzieni butësisht. Ju bëftë mirë!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment