1 kile domate shtesë të prera me madhësi të kafshimit
¼ filxhan borzilok të freskët
2 lugë vaj ulliri ekstra-virgjër
2 lugë uthull balsamike të trashë
1/2 lugë çaji kripë
Piper i zi i sapo bluar, per shije
Shtesa opsionale
1 kastravec persian, i prerë hollë
1 top mocarela të shqyer ose rreth 1 filxhan topa mini mocarela
1 avokado e pjekur, e prerë në feta ose e prerë në kubikë
Një grusht rukola
1.Së pari, mbushni një tas të vogël me ujë akulli dhe shtoni qepën e kuqe të copëtuar (njomja e qepës do të zbusë aromën e saj intensive dhe do ta bëjë atë më të freskët). Lëreni mënjanë ndërsa përgatitni përbërësit e mbetur. 2.Për të mbledhur sallatën, përhapni copat e domates mbi një pjatë të madhe shërbimi. Kulloni qepët mirë, dhe shtroni sipër një të tretën e qepëve.
3.Shtoni gjysmën e domateve qershi, të ndjekur nga një shtresë e çdo shtese opsionale, e ndjekur nga një e treta tjetër e qepëve. Përfundoni me domatet e mbetura qershi, të ndjekura nga qepët e mbetura, dhe spërkatni borzilokun në të gjithë pjatën. 4.Hidhni vajin e ullirit mbi sallatë, pasuar nga uthulla balsamike. Shtoni kripë dhe piper të zi sipër. Shërbejeni menjëherë. 5.Kjo sallatë konsumohet më mirë brenda disa orësh, por sallata e mbetur mund të mbahet në frigorifer, e mbuluar, për 3 ditë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento