Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Së pari, mbushni një tas të vogël me ujë akulli dhe shtoni qepën e kuqe të copëtuar (njomja e qepës do të zbusë aromën e saj intensive dhe do ta bëjë atë më të freskët). Lëreni mënjanë ndërsa përgatitni përbërësit e mbetur.
2.Për të mbledhur sallatën, përhapni copat e domates mbi një pjatë të madhe shërbimi. Kulloni qepët mirë, dhe shtroni sipër një të tretën e qepëve.
3.Shtoni gjysmën e domateve qershi, të ndjekur nga një shtresë e çdo shtese opsionale, e ndjekur nga një e treta tjetër e qepëve. Përfundoni me domatet e mbetura qershi, të ndjekura nga qepët e mbetura, dhe spërkatni borzilokun në të gjithë pjatën.
4.Hidhni vajin e ullirit mbi sallatë, pasuar nga uthulla balsamike. Shtoni kripë dhe piper të zi sipër. Shërbejeni menjëherë.
5.Kjo sallatë konsumohet më mirë brenda disa orësh, por sallata e mbetur mund të mbahet në frigorifer, e mbuluar, për 3 ditë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento