1 kile domate shtesë të prera me madhësi të kafshimit
¼ filxhan borzilok të freskët
2 lugë vaj ulliri ekstra-virgjër
2 lugë uthull balsamike të trashë
1/2 lugë çaji kripë
Piper i zi i sapo bluar, per shije
Shtesa opsionale
1 kastravec persian, i prerë hollë
1 top mocarela të shqyer ose rreth 1 filxhan topa mini mocarela
1 avokado e pjekur, e prerë në feta ose e prerë në kubikë
Një grusht rukola
1.Së pari, mbushni një tas të vogël me ujë akulli dhe shtoni qepën e kuqe të copëtuar (njomja e qepës do të zbusë aromën e saj intensive dhe do ta bëjë atë më të freskët). Lëreni mënjanë ndërsa përgatitni përbërësit e mbetur. 2.Për të mbledhur sallatën, përhapni copat e domates mbi një pjatë të madhe shërbimi. Kulloni qepët mirë, dhe shtroni sipër një të tretën e qepëve.
3.Shtoni gjysmën e domateve qershi, të ndjekur nga një shtresë e çdo shtese opsionale, e ndjekur nga një e treta tjetër e qepëve. Përfundoni me domatet e mbetura qershi, të ndjekura nga qepët e mbetura, dhe spërkatni borzilokun në të gjithë pjatën. 4.Hidhni vajin e ullirit mbi sallatë, pasuar nga uthulla balsamike. Shtoni kripë dhe piper të zi sipër. Shërbejeni menjëherë. 5.Kjo sallatë konsumohet më mirë brenda disa orësh, por sallata e mbetur mund të mbahet në frigorifer, e mbuluar, për 3 ditë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento