Rregulloni me kripë, piper dhe hudhër filetot e salmoni.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku salcën e sojës, sheqerin kafe, ujin dhe vajin vegjetal derisa të tretet sheqeri. Vendosni filetot e salmonit në një qese të madhe plastike bashkë me përzierjen e salcës së sojës, dhe tundini disa herë që salca lyejë gjithë salmonin.
Vendoseni në frigorifer për të paktën 2 orë.
Nxehni skarën për nxehtësi mesatare. Lëshoni vetëm pak vaj në skarë.Vendosni salmonin në skarë të nxehur më parë dhe hidhni marinadën. Gatuani salmonin për 6 deri në 8 minuta në krah, ose derisa peshku të kthehet lehtësisht në anën tjetër.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento