Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni brenda suxhukun dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe, rreth 3 minuta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të ftohet pak.
Kur sallami të jetë ftohur, priteni në feta dhe transferojeni përsëri në tigan.
Pritini në mes të gjitha kofshët e pulës.
Në varësi të madhësisë së specave, përgjysmoni ose ndani ato dhe vendosni në një tas të madh përzierës.
Shtoni qepët e kuqe dhe të verdha me feta dhe copat e patates.
Shtoni kofshët e pulës dhe pjesët e sallamit.
Marinojeni me kripë, piper të zi dhe bimë italiane.
Shtoni një lugë gjelle vaj ulliri.
Miksoni me duar të gjithë përbërësit deri sa të jenë të veshura në vaj, 3 ose 4 minuta.
Transferojini në tigan për pjekje.
Në mënyrë të barabartë hapni kofshët e pulës dhe vendosni patate pranë majës.
Vendosni në furrë të nxehtë derisa të piqet mishi i pulës dhe çdo gjë është e karamelizuar, rreth 1 orë.
Sherbejeni me majdanoz italian.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment