Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni brenda suxhukun dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe, rreth 3 minuta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të ftohet pak.
Kur sallami të jetë ftohur, priteni në feta dhe transferojeni përsëri në tigan.
Pritini në mes të gjitha kofshët e pulës.
Në varësi të madhësisë së specave, përgjysmoni ose ndani ato dhe vendosni në një tas të madh përzierës.
Shtoni qepët e kuqe dhe të verdha me feta dhe copat e patates.
Shtoni kofshët e pulës dhe pjesët e sallamit.
Marinojeni me kripë, piper të zi dhe bimë italiane.
Shtoni një lugë gjelle vaj ulliri.
Miksoni me duar të gjithë përbërësit deri sa të jenë të veshura në vaj, 3 ose 4 minuta.
Transferojini në tigan për pjekje.
Në mënyrë të barabartë hapni kofshët e pulës dhe vendosni patate pranë majës.
Vendosni në furrë të nxehtë derisa të piqet mishi i pulës dhe çdo gjë është e karamelizuar, rreth 1 orë.
Sherbejeni me majdanoz italian.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment