Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni brenda suxhukun dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe, rreth 3 minuta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të ftohet pak.
Kur sallami të jetë ftohur, priteni në feta dhe transferojeni përsëri në tigan.
Pritini në mes të gjitha kofshët e pulës.
Në varësi të madhësisë së specave, përgjysmoni ose ndani ato dhe vendosni në një tas të madh përzierës.
Shtoni qepët e kuqe dhe të verdha me feta dhe copat e patates.
Shtoni kofshët e pulës dhe pjesët e sallamit.
Marinojeni me kripë, piper të zi dhe bimë italiane.
Shtoni një lugë gjelle vaj ulliri.
Miksoni me duar të gjithë përbërësit deri sa të jenë të veshura në vaj, 3 ose 4 minuta.
Transferojini në tigan për pjekje.
Në mënyrë të barabartë hapni kofshët e pulës dhe vendosni patate pranë majës.
Vendosni në furrë të nxehtë derisa të piqet mishi i pulës dhe çdo gjë është e karamelizuar, rreth 1 orë.
Sherbejeni me majdanoz italian.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment