Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni brenda suxhukun dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe, rreth 3 minuta.
Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të ftohet pak.
Kur sallami të jetë ftohur, priteni në feta dhe transferojeni përsëri në tigan.
Pritini në mes të gjitha kofshët e pulës.
Në varësi të madhësisë së specave, përgjysmoni ose ndani ato dhe vendosni në një tas të madh përzierës.
Shtoni qepët e kuqe dhe të verdha me feta dhe copat e patates.
Shtoni kofshët e pulës dhe pjesët e sallamit.
Marinojeni me kripë, piper të zi dhe bimë italiane.
Shtoni një lugë gjelle vaj ulliri.
Miksoni me duar të gjithë përbërësit deri sa të jenë të veshura në vaj, 3 ose 4 minuta.
Transferojini në tigan për pjekje.
Në mënyrë të barabartë hapni kofshët e pulës dhe vendosni patate pranë majës.
Vendosni në furrë të nxehtë derisa të piqet mishi i pulës dhe çdo gjë është e karamelizuar, rreth 1 orë.
Sherbejeni me majdanoz italian.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment