Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.
Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.
Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.
Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.
Shtojmë kripë dhe piper.
Nxehim vajin në një tigan të mbuluar dhe skuqim qepën në zjarr të ngadaltë.
Pasi qepa të ketë marrë ngjyrën e floririt hedhim kërpudhat. I përziejmë derisa të pinë lëngun.
Mbi kërpudhat hedhim masën e përgatitur nga përzierja e vezëve, qumështit trumzës dhe salcës së domates.
E lëmë derisa veza të pritet. Përdorim një spatul për ta përzier dhe i shtojmë pak susam.
Lajmë domaten dhe e presim në 4 pjesë.
I shërbejmë vezët e fërguara me domate dhe një fetë bukë thekre të thekur.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment