Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Pastrojmë ftonjtë mirë, i presim në gjysmë dhe iu heqim pjesën e fortë të brendshme.
2.Presim pakëz fare me thikë pjesën e pasme që të rrinë drejt vendosur mbrapsht dhe i bëjmë vrima të vogla në sipërfaqje në mënyrë që të zbutet më thjesht dhe më uniformë.
3.I vendosim në një tigan/tenxhere të thellë dhe i shtojmë karafil, yll Anise dhe kanellë për aromatizim dhe gjysëm gote. I lemë për pak minuta me kapak që ftonjtë të zbuten dhe më pas shtojmë nga dy tre lugë sheqer në çdo ftua.
4. Shtojmë dy gota ujë dhe i lemë sërisht.
5.Kur uji nis të pakësohet, e hedhim pak nga pak tek çdo ftua që sheqeri të shkrijë dhe kthejmë herë pas here që ftonjtë të gatuhen në mënyrë homogjene dhe të marrin kudo ëmbëlsi.
6.Ndërkohë sheqeri do nisë të karamelizohet prandaj do i lemë të gatuhen derisa masa të trashet dhe më pas ftoin do e kalojmë në enën e servisjes dhe do spërkasim mbi të karamelin e aromatizuar që mbetet në enë.
7.Për shije të shtuar shtojmë një krem shoqërues.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment