Nga dobësimi tek hidratimi: 3 lëngje frutash dhe 3 superefekte
Lëngjjet e frutave dhe perimeve kanë shumë vlera për organizmin tonë. Për efekte maksimale të tyre, investoni në aparate dhe shtrydhëse frutash të cilat i shtrydhin perimet e frutat me gjithë lëkurë, pasi lëkura ruan shumë antioksidantë e vitamina.
Sipas cilësive të frutave dhe perimeve të zgjedhura për të përgatitur lëngje të ndryshme për trupin tonë. Mund të përgatisim lëngje për:
Të ushqyer dhe hidratuar organizmin
Detoksifikuar dhe pastruar
Dobësuar
Për të zhvilluar imunitetin e fëmijëve
Më poshtë do të lexoni se si të përgatisni 3 lëngje dhe efektet e secilit:
Për t’u deksifikuar ose pastruar
Fuqia detoskifikuese dhe pastruese e ananasit është shumë e madhe. Për këtë arsye, lëngjet që përgatien me këtë frut janë në gjendje të eliminojnë toksina nga organizmi. Ja çfarë duhet për të përgatitur një pije detox me ananas
Gjysmë ananasi
5 gjethe lakre
Gjysmë limoni
2. Për t’u ushqyer dhe hidratuar
Është i thjeshtë për t’u përgatitur dhe përmban vetëm dy përbërës:
300 gr kastravec
Gjethe menteje
Është i përshtatshëm për pasditet verore, aktivitetet sportive dhe të gjitha rastet në të cilat organzimi ka nevojë të rihidratohet.
3. Për dobësim
Kjo është receta e një lëngu të shkëlqyer që përgatitet me përbërës si:
8-10 asparagë
2-3 degë selinoje
2-3 karota mesatare
Ky lëng ndihmon për të eliminuar yndyrat e tepërta falë përmbajtjes së aminoacideve të asparagëve dhe nivelin e ulëtë të kalorive të tyre. Asparagët kanë fuqi të lartë diuretike, selinoja ka përmbajtje të lartë uji që hidraton trupin, kurse karotat përmbajnë beta-caroten që stabilizon nivelet e sheqerit në gjak.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment