Nëse vuani nga këto 8 probleme, atëherë mos iu ndani ujit me limon!
Lëngu i limonit është një antioksidant i fuqishëm. Ai është e mbushur me vitamina B dhe C, kalium, karbohidrate dhe komponentë të tjerë të shëndetshëm.
Konsumimi rregullisht i lëngut të limonit siguron rritjen e imunitetit, rrit tretjen, stimulon humbjen e peshës dhe lejon një balancë të pH në trup.
Përdorni lëng limoni për të lehtësuar këto sëmundje:
Për thonj të fortë Lëngu i limonit forcon thonjtë dhe eliminon spotet e bardha.
Helmime që vijnë nga ushqimi Pini ujë me limon kur udhëtoni. Kjo do t’ju mbajë të sigurt nga helmimi prej ushqimit.
Inflamacion Falë vetive anti-inflamatore, limonët neutralizojnë aciditetin. Duhet të dini se inflamacionet kanë më shumë gjasa të ndodhin në trupat acid.
Muskujt e lënduar pas stërvitjes Pini ujë limoni pas stërvitjes së rëndë për të lehtësuar dhimbjen.
Trajtimi i akneve Butësisht lani fytyrën me një limon të shtrydhur. Kjo është një teknikë e mirë pastrimi.
Gurët e veshkave Kaliumi rrit nivelet e citatit në urinë, gjë që pengon formimin e oksalateve.
Rrit imunitetin Uji me limon rrit funksionin limfatik, i cili ndihmon sistemin imunitar për të zbuluar dhe eliminuar patogjenët.
Stimulon humbjen në peshë Vitaminat në limon rregullojnë sheqerin në gjak. Lëngu i limonit gjithashtu stimulon tretjen.
Nëse ju ka zënë gripi Vitamina C në limon vepron si një antioksidant natyral. Ajo ofron veti të forta antibakteriale, prandaj duhet të përdoret në trajtimin e gripit dhe ftohjeve.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment