Nëse hiqni dorë nga këto 7 ushqime aknet tuaja do të zhduken si me magji

A ka ushqime që ndikojnë në lëkurën tonë dhe ne nuk e kuptojmë? Po, ka dhe zakonet tona të të ngrënit mund të na ndikojnë trupin tonë më shumë se sa mendoni.

Por mos u shqetësoni, sepse ju mund të ndryshoni rutinën tuaj të të ushqyerit dhe lëkura juaj do të jetë e pastër dhe e bukur.

Aknet, janë një nga shqetësimet më të zakonshme të të gjithëve dhe shaktohen pikërisht  nga këto ushqime që ju duhet të ndaloni së ngrëni.

1.Bukë

Buka është problematike për shumë arsye. Por kur bëhet fjalë për ushqimet që shkaktojnë puçrra fytyre, fajtori kryesor këtu është gluteni. Gluteni jo vetëm që mund të çojë në dëmtime të vogla të zorrëve, por gjithashtu rrit inflamacionin.

2.Patatet e skuqura

Patate e skuqura janë një nga ushqimet më të popullarizuara dhe jo vetëm që janë të skuqura në vajra të këqija, por tek to mungojnë pothuajse të gjitha vitaminat dhe mineralet, që i bën ato një nga ushqimet që shkaktojnë puçrra dhe shkatërrojnë lëkurën tonë.

Patatet e skuqura përmbajnë shumë karbon, prodhojnë një tufë të shpejtë insuline dhe çojnë në inflamacion sistemik.

3.Çokollatë me qumësht

Nuk ka grup më të njohur të ushqimeve që shkaktojnë puçrra fytyre sesa çokollata dhe studimet e fundit shkencore kanë konfirmuar këtë lidhje. Por pse çokollata është aq e keqe për lëkurën tuaj ?

Kryesisht problemi me çokollatën është sheqeri.Sheqeri mund të shkaktojë kërdi në lëkurën tuaj, prandaj në vend të çokollatës me qumësht konsumoni çokollatë të errët.

4.Produktet e qumështit

Qumështi është një element kryesor në dietat standarde amerikane, por si ndikon në lëkurën tuaj? Bulmeti pa dyshim ka shumë probleme, por kur bëhet fjalë për puçrra fytyre, ka dy çështje kryesore që shfaqen.

E para është se qumështi është shumë insulogjenik. Kjo do të thotë se trupi prodhon mjaft insulinë kur konsumoni qumësht dhe ky është një lajm i keq për lëkurën tuaj.

Por çështja e dytë, disi unike për qumështin, është se ka një sistem shpërndarje të dendur me hormone.

Prandaj nëse puçrrat janë problem për ju, definitivisht shmangni qumështin.

5.Akulloret

Akulloret mund të jetë një nga fajtorët më të këqinj kur bëhet fjalë për ushqimet që shkaktojnë puçrra fytyre. Në fakt, studime të shumta shkencore kanë lidhur akulloret me puçrrat e fytyrës.

Dhe kjo ndodh sepse akulloret bëhen nga qumështi dhe sheqeri bashkë.

6.Soda

Soda është një nga produktet që shkaktojnë puçrra.

Përveçse e ngarkuar me fruktozë (e cila ka një sërë problemesh unike të saj), soda është krejtësisht e lirë nga çdo lëndë ushqyese.Siç është vënë në dukje nga shumë studiues të ndryshëm shkencorë, soda është pothuajse në një nivel me alkoolin kur flitet për dëmin që i shkakton trupit tuaj.

Por si i shkakton puçrrat në fytyrë? Mjaft thjesht, fruktoza është sheqer dhe soda është e ngarkuar me të dyja.

7.Pica

Pica ka shumë karbohidrate me në krye me qumështin. Pica është pa dyshim një nga ushqimet më të lakmuara, por  edhe një nga ushqimet më të këqija që shkaktojnë puçrra fytyre për lëkurën tuaj.

 

Lini një koment