Në tryezën e Rita Orës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares

Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.

Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Rita Ora, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Fasulet me salcë duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një foto të postuar ka treguar se është shumë e lumtur që po ha fasule.

Recetën që të gatuani fasule si Rita, e keni këtu:

 

Ingredientët

  • Vaj ulliri
  • 1 qepë e madhe
  • 2 thelpinj hudhër
  • 2 gota salcë domate
  • 1 kuti me fasule të blera
  • 1 lugë gjelle borzilok
  • 1/2 lugë çaji rigon
  • Kripë
  • Piper i zi

Udhëzimet

1

Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.

2

Shtoni qepët e grira në vaj të nxehtë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.

3

Shtoni hudhër dhe vazhdoni ta gatuani 1-2 minuta.

4

Hidh salcë domatesh në tenxhere dhe përzijeni.

5

Shtoni fasulet, borzilok, rigon, kripë dhe piper.

6

Lereni të zihet në nxehtësi të mesme për 5-7 minuta.

Lini një koment