Në tryezën e Rita Orës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Rita Ora, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Fasulet me salcë duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një foto të postuar ka treguar se është shumë e lumtur që po ha fasule.
Recetën që të gatuani fasule si Rita, e keni këtu:
Në tryezën e Rita Orës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ingredientët
Vaj ulliri
1 qepë e madhe
2 thelpinj hudhër
2 gota salcë domate
1 kuti me fasule të blera
1 lugë gjelle borzilok
1/2 lugë çaji rigon
Kripë
Piper i zi
Udhëzimet
1
Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.
2
Shtoni qepët e grira në vaj të nxehtë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.
3
Shtoni hudhër dhe vazhdoni ta gatuani 1-2 minuta.
4
Hidh salcë domatesh në tenxhere dhe përzijeni.
5
Shtoni fasulet, borzilok, rigon, kripë dhe piper.
6
Lereni të zihet në nxehtësi të mesme për 5-7 minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment