Në tryezën e Rita Orës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Rita Ora, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Fasulet me salcë duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një foto të postuar ka treguar se është shumë e lumtur që po ha fasule.
Recetën që të gatuani fasule si Rita, e keni këtu:
Ingredientët
Vaj ulliri
1 qepë e madhe
2 thelpinj hudhër
2 gota salcë domate
1 kuti me fasule të blera
1 lugë gjelle borzilok
1/2 lugë çaji rigon
Kripë
Piper i zi
Udhëzimet
1
Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.
2
Shtoni qepët e grira në vaj të nxehtë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.
3
Shtoni hudhër dhe vazhdoni ta gatuani 1-2 minuta.
4
Hidh salcë domatesh në tenxhere dhe përzijeni.
5
Shtoni fasulet, borzilok, rigon, kripë dhe piper.
6
Lereni të zihet në nxehtësi të mesme për 5-7 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment