Në tryezën e Rita Orës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe këngëtarja me origjinë shqiptare Rita Ora, pavarësisht se e rritur në Londër dhe e mësuar më ushqimet tradicionale londineze, nuk mund t’i rezistojë ushqimit të preferuar të shqiptarëve. Fasulet me salcë duket se janë një nga ushqimet e preferuara të këngëtares, e cila në një foto të postuar ka treguar se është shumë e lumtur që po ha fasule.
Recetën që të gatuani fasule si Rita, e keni këtu:
Ingredientët
Vaj ulliri
1 qepë e madhe
2 thelpinj hudhër
2 gota salcë domate
1 kuti me fasule të blera
1 lugë gjelle borzilok
1/2 lugë çaji rigon
Kripë
Piper i zi
Udhëzimet
1
Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere mbi nxehtësinë mesatare.
2
Shtoni qepët e grira në vaj të nxehtë dhe gatuajeni rreth 5 minuta.
3
Shtoni hudhër dhe vazhdoni ta gatuani 1-2 minuta.
4
Hidh salcë domatesh në tenxhere dhe përzijeni.
5
Shtoni fasulet, borzilok, rigon, kripë dhe piper.
6
Lereni të zihet në nxehtësi të mesme për 5-7 minuta.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment