Si t’i pjekim frutat e papjekura me ndihmën e një bananeje
Jam e sigurt që të gjithëve u ka ndodhur të këpusin fruta të papjekura mirë nga pemët. Dhe sigurisht nuk kanë të njëjtën shije si të pjekura dhe duhet pritur sa pjekja të përfundojë, që shpesh përfundon me tharjen ose vyshkjen e tyre.
Por kemi per t’ju treguar një sekret sot, si t’i pjekim frutat më shpejt dhe mirë në mënyrë natyrale:
1.Merrni një qese letre kafe dhe fusni brenda një banane.
2.Shtoni brenda frutin e papjekur.
3.Mbylleni qesen dhe lereni pak orë që fruti të jetë pjekur plotësisht.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment