Jam e sigurtë që të gjitha amvisave, ashtu si edhe mua u ka ndodhur që i kanë hedhur gjellës më shumë kripë nga sa duhej… Dhe kjo të çon dëm të gjithë punën, gjella do të jetë një tmerr, shija vetëm kripë dhe asnjë nuk do të mund ta hajë më.
E di, një ngjarje aspak e këndshme sidomos kur dreka/darka është shumë afër dhe të gjithë po presin gatimin tënd.
Por e dini çfarë, kam një ide fantastike si ta heq kripën e tepërt nga gjella dhe s’keni për ta besuar…
1.Pasi e keni kriposur gjellën tuaj mjafton të merrni një patate mesatare dhe ta ndani në gjysëm.
2.Pasi e keni qëruar dhe e keni larë futeni pataten në gjellën që vazhdon të zihet.
3.Patatja ka aftësinë të thithë të gjithë kripën e tepërt dhe gjella juaj do të marrë shije fantastike.
4.Pasi gatimi të ketë mbaruar hiqeni pataten nga gjella dhe tashmë e këni gati për ta servirur.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment