Me siguri edhe juve ashtu si dhe mua ju ka ndodhur t’ju prishet qumështi pa e konsumuar akoma. Mbase keni harruar ta fusni në frigorifer ose keni harruar fare që e keni në kuzhinë, por kjo nuk ka rëndësi tashmë…
Mos u shqetësoni, nuk kemi pse ta hidhni në plehra qumështin e prishur sepse mund ta ktheni në një tjetër ushqim mjaft të përdorshëm gjithashtu në kuzhinë. Gjiza mund të prodhohet pikërisht nga qumështi i prishur dhe është një proces mjaft i thjeshtë.
1.Pasi të vini re se qumështi është prishur dhe ka filluar të trashet vëreni në zjarr të ziejë për disa minuta deri sa të fillojë të ndahet nga lëngu.
2. Nëse vonon të ndahet hidhini dy lugë kos dhe lereni akoma të zihet deri sa të ndahet hirra veçmas.
3. Pjesën e trashë merreni dhe kullojeni në një napë.
4.Lëreni të kullojë për disa orë deri sa hirra të jetë kulluar e gjitha dhe gjiza të jetë e thatë.
5.Më pas gjizën hidheni në një enë dhe shtoni kripë sipas dëshirës.
6.Tani keni gati gjizën që mund ta përdorni për çdo lloj gatimi dhe mund ta mbani në frigorifer për disa ditë.
Për herë të parë në historinë moderne, planeti ynë përballet me një fakt tronditës: fëmijët mbipeshë kanë kaluar në numër fëmijët nën peshë. Nuk është më uria ajo që dominon statistikat globale të kequshqyerjes, por mbingopja, një krizë që...
Matcha është bërë një nga pijet më të dashura të viteve të fundit. E pasur me antioksidantë dhe me një ngjyrë mahnitëse jeshile, matcha shihet si një zgjedhje “e shëndetshme” dhe me energji të pastër. Por… a e dinit...
Kufizimi i sheqerit në 2 vitet e para të jetës së një fëmije ul në mënyrë të ndjeshme rrezikun afatgjatë për zhvillimin e sëmundjeve kronike si diabeti i tipit 2, obeziteti dhe tensioni i lartë i gjakut. Vitet e...
Lini një koment