Me siguri edhe juve ashtu si dhe mua ju ka ndodhur t’ju prishet qumështi pa e konsumuar akoma. Mbase keni harruar ta fusni në frigorifer ose keni harruar fare që e keni në kuzhinë, por kjo nuk ka rëndësi tashmë…
Mos u shqetësoni, nuk kemi pse ta hidhni në plehra qumështin e prishur sepse mund ta ktheni në një tjetër ushqim mjaft të përdorshëm gjithashtu në kuzhinë. Gjiza mund të prodhohet pikërisht nga qumështi i prishur dhe është një proces mjaft i thjeshtë.
1.Pasi të vini re se qumështi është prishur dhe ka filluar të trashet vëreni në zjarr të ziejë për disa minuta deri sa të fillojë të ndahet nga lëngu.
2. Nëse vonon të ndahet hidhini dy lugë kos dhe lereni akoma të zihet deri sa të ndahet hirra veçmas.
3. Pjesën e trashë merreni dhe kullojeni në një napë.
4.Lëreni të kullojë për disa orë deri sa hirra të jetë kulluar e gjitha dhe gjiza të jetë e thatë.
5.Më pas gjizën hidheni në një enë dhe shtoni kripë sipas dëshirës.
6.Tani keni gati gjizën që mund ta përdorni për çdo lloj gatimi dhe mund ta mbani në frigorifer për disa ditë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment