Nga neps. al7 Janar, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Ja çfarë të bëni me qumështin e prishur
Me siguri edhe juve ashtu si dhe mua ju ka ndodhur t’ju prishet qumështi pa e konsumuar akoma. Mbase keni harruar ta fusni në frigorifer ose keni harruar fare që e keni në kuzhinë, por kjo nuk ka rëndësi tashmë…
Mos u shqetësoni, nuk kemi pse ta hidhni në plehra qumështin e prishur sepse mund ta ktheni në një tjetër ushqim mjaft të përdorshëm gjithashtu në kuzhinë. Gjiza mund të prodhohet pikërisht nga qumështi i prishur dhe është një proces mjaft i thjeshtë.
1.Pasi të vini re se qumështi është prishur dhe ka filluar të trashet vëreni në zjarr të ziejë për disa minuta deri sa të fillojë të ndahet nga lëngu.
2. Nëse vonon të ndahet hidhini dy lugë kos dhe lereni akoma të zihet deri sa të ndahet hirra veçmas.
3. Pjesën e trashë merreni dhe kullojeni në një napë.
4.Lëreni të kullojë për disa orë deri sa hirra të jetë kulluar e gjitha dhe gjiza të jetë e thatë.
5.Më pas gjizën hidheni në një enë dhe shtoni kripë sipas dëshirës.
6.Tani keni gati gjizën që mund ta përdorni për çdo lloj gatimi dhe mund ta mbani në frigorifer për disa ditë.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Warning: Undefined array key "rl_cat_color" in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 468
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment