Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Musakaja është një specialitet grek shumë i shijshëm dhe një prej pjatave më të njohura me bazë mishi dhe me patëllxhanë, djathë, qepë, shumë erëza që i japin aromë dhe verë të bardhë. Është një pjatë që mund ta përgatisim lehtë edhe në shtëpi duke i dhënë diçka nga vetja.
Ndizni furrën në 200 gradë Celsius.
Lani patëllxhanët, pritini në feta për së gjati me trashësi gjysmë cm dhe vendosini në një tepsi të madhe në disa shtresa. Vendosini në furrë për 20 minuta derisa të zbuten.
Qëroni qepën, priteni në feta dhe vendoseni në një tigan ku keni ngrohur pak vaj. Skuqeni në zjarr të ulët, në mënyrë që të zbutet, por jo të digjet. Hidhini pak kripë.
Shtoni mishin e grirë dhe trazojeni herë pas here, derisa të gatuhet mirë.
Kur mishi të jetë thuajse i gatuar, shtoni verën e bardhë dhe lëreni të avullojë. Më pas hidhini pak kripë.
Kompletojeni me erëza. Nëse nuk i keni të gjitha, mund të përdorni edhe një miks erëzash që keni në shtëpi.
Përgatisni beshamelin: Ngrohni qumështin dhe shtoni niseshtenë duke e përzier mirë me rrahëse vezësh derisa të trashet. Në fund, hidhini pak kripë dhe arrë moskat.
Përbërësit janë të gjitha gati, mbetet vetëm të shtrojmë musakanë në tepsi.
Shtroni një shtresë beshameli në tepsi, më pas një shtresë patëllxhanësh dhe sipër tyre hidhni gjysmën e mishit të grirë të skuqur me qepën. Vazhdoni me një shtresë tjetër patëllxhanësh e mishi, më pas vendosni përsëri patëllxhanë dhe në fund mbulojini me beshamel dhe pak parmixhan të grirë.
Piqeni në furrë për gati 40 minuta ose derisa sipërfaqja të marrë ngjyrë të artë.
Servireni të ngrohtë, por jo duke vluar./neps.al
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment