Patëllxhanët i presim në feta të holla dhe i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. I lëmë mënjanë. Në një tigan tjetër, skuqim qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten, më pas shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë domatet e grira, kripën dhe piperin dhe lëmë përzierjen të ziejë për rreth 20 minuta derisa lëngu të avullojë.
Ndërkohë, përgatisim një salcë beshamel. Shkrimë gjalpin në një tenxhere dhe shtojmë miellin. E përziejmë derisa mielli të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë qumështin gradualisht duke përzier vazhdimisht deri sa salca të trashet. Më pas, shtojmë vezët e rrahura dhe e largojmë tenxheren nga zjarri.
Në një tavë për pjekje, shtrojmë një shtresë patëllxhanë, një shtresë mish dhe e mbulojmë me një shtresë tjetër patëllxhanë. Përsërisim derisa të mbarojnë përbërësit, duke e përfunduar me salcën beshamel. E mbulojmë sipërfaqen me djathë të grirë dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta.
Shoqërohet me: Sallatë fshati dhe verë të kuqe. Konsumohet si drekë ose darkë e bollshme.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento