Patëllxhanët i presim në feta të holla dhe i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të marrin ngjyrë të artë. I lëmë mënjanë. Në një tigan tjetër, skuqim qepën dhe hudhrat deri sa të zbuten, më pas shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë domatet e grira, kripën dhe piperin dhe lëmë përzierjen të ziejë për rreth 20 minuta derisa lëngu të avullojë.
Ndërkohë, përgatisim një salcë beshamel. Shkrimë gjalpin në një tenxhere dhe shtojmë miellin. E përziejmë derisa mielli të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Shtojmë qumështin gradualisht duke përzier vazhdimisht deri sa salca të trashet. Më pas, shtojmë vezët e rrahura dhe e largojmë tenxheren nga zjarri.
Në një tavë për pjekje, shtrojmë një shtresë patëllxhanë, një shtresë mish dhe e mbulojmë me një shtresë tjetër patëllxhanë. Përsërisim derisa të mbarojnë përbërësit, duke e përfunduar me salcën beshamel. E mbulojmë sipërfaqen me djathë të grirë dhe e fusim në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 40 minuta.
Shoqërohet me: Sallatë fshati dhe verë të kuqe. Konsumohet si drekë ose darkë e bollshme.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento