6 patate të mëdha, të prera në feta me trashësi 0.5 cm
Trumzë të freskët
2 lugë gjelle djathë kaçkavall të grirë
Vaj
1.Ngrohni vajin e ullirit dhe perzijeni qepën sa të zbutet. 2.Shtoni mishin e grirë, karrotën dhe selinonë. 3.Kaurdiseni derisa mishi të bëhet ngjyrë kafe dhe të kenë shteruar lëngjet. Shuajeni me verë dhe lëreni të avullojë. 4.Shtoni salcën ,kripë ,piper ,2 gota ujë dhe lëreni të ziejë në zjarr të ulët derisa të trashet salca. 5.Herë pas here përziejeni me një lugë druri. 6.Përgatisni beshamelën duke shkrirë gjalpin në zjarr të ulët . 7.Shtoni miellin duke e kaurdisur për pak dhe më pas shtoni qumështin. 8.Përziejeni pa ndërprerje derisa salca të trashet. Rregullojeni me kripë dhe arrëmyshk. 9.Hidhni 1/5 e beshamelës tek salca dhe trazojeni mirë. 10.Nxehni pak vaj në një tigan dhe skuqini patatet nga të dyja anët sa të marrin faqe. 11.Vendosini në letër thithëse që t’u ike yndyra e tepërt. 12.Lyeni një tavë me pak vaj ulliri dhe spërkateni me pakëz galetë. 13.Shtroni një shtresë patatesh dhe hidhini përsipër pak kripë, piper dhe trumzë të freskët. 14.Shtroni një shtresë kimë ,më pas një shtesë patatesh, kimë dhe në fund patate. Secilën shtresë të patateve hidhini kripë, piper e trumzë. 15.Mbulojini patatet me beshamel dhe hidhini djathin sipër. 16.Futeni të piqet në furrë të paranxehur në 180 ° C për rreth 35- 40 min. 17.Lëreni të ftohet pak para se ta shërbeni .
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment