Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën deri në 180 ° C.
Lyejeni me vaj tavën e posaçme 12 vendëshe për muffins.
Në një tas bashkoni miellin, sheqerin dhe pluhurin e pjekjes.
Përzijini mirë dhe shtoni vezët, mjaltin, xhenxhefilin dhe gjalpin.
Pastaj shtoni ujin dhe përzijini deri sa brumi të bëhet homogjen.
Brumin e përgatitur hidheni nëpër vendet e tavës dhe piqini për 20 - 25 minuta, deri sa të marrin ngjyrë kafe të errët.
Pasi t'i nxirrni nga furra lerini 10 minuta të ftohen dhe vendosini në një enë të ftohtë.
Para se ti shërbeni hishni pak sheqer pluhur mbi muffins.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment