Muffins me tërshërë për mëngjes. Do ju pëlqejnë pa masë!
3 filxhanë me tërshërë
¼ gotë me sheqer kaf
1 lugë çaji pluhur pjekës
1 lugë çaji kanellë
1 banane e shtypur
1 1/2 gotë qumësht
2 lugë gjelle gjalpë pa kripë
1 lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
Disa fruta (për servirje)
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Në një enë përzieni tërshërën, pluhurin pjekës, kanellën dhe sheqerin.
3.Në një enë tjetër bashkoni bananen, qumështin, vezën, gjalpin dhe vaniljen.
4.Pasi i keni përzierë mirë, i shtoni tërshërën.
5.I përzieni të gjitha bashkë dhe më pas e kaloni masën tek tava për muffins.
6.E fusni në furrë për 25-30 minuta, derisa të marrin një ngjyrë kafe të artë.
7.I lini të ftohen për disa minuta, para se t’i hiqni nga tava dhe t’i shijoni.
8.Shërbejini sipër me frutat tuaja të preferuara dhe me pak mjaltë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment