Muffins me quinoa dhe kumbulla për një mëngjes të shijshëm!
1 1/4 filxhan miell për të gjitha qëllimet
1 filxhan miell gruri
1/3 filxhan quinoa e bardhë (e papërpunuar)
1 1/2 lugë pluhur pjekje
1 lugë kanellë
1/2 lugë xhenxhefil i bluar
1/2 lugë sode buke
½ lugë kripë
2 vezë të mëdha, të rrahura
1 filxhan kos i thjeshtë me yndyrë të plotë
½ filxhan gjalpë, i shkrirë
1/2 filxhan mjaltë
2 kumbulla, 1 të copëtuar dhe 1 të prera hollë
1.Ngroheni furrën në 200 ° C. Vendosni 18 gota muffins me letra.
2.Në një enë të madhe, tundni miell, quinoa, pluhur pjekje, kanellë, xhenxhefil, sodë buke dhe kripë.
3.Në enë mesatare, tundni vezët, kosin, gjalpin dhe mjaltin. Shtoni përzierjen e vezëve në përzierjen e miellit derisa të bashkohet dhe përzieni kumbullën e copëtuar.
4.Ndani brumin midis gotave rreth 1/4 filxhan secila dhe sipër secilës hidhni disa feta kumbulle.
5.Piqni 15 – 20 minuta ose derisa kruejtësja e dhëmbëve të futur në qendrat e muffins të dalë e pastër.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment