Muffins me quinoa dhe kumbulla për një mëngjes të shijshëm!
1 1/4 filxhan miell për të gjitha qëllimet
1 filxhan miell gruri
1/3 filxhan quinoa e bardhë (e papërpunuar)
1 1/2 lugë pluhur pjekje
1 lugë kanellë
1/2 lugë xhenxhefil i bluar
1/2 lugë sode buke
½ lugë kripë
2 vezë të mëdha, të rrahura
1 filxhan kos i thjeshtë me yndyrë të plotë
½ filxhan gjalpë, i shkrirë
1/2 filxhan mjaltë
2 kumbulla, 1 të copëtuar dhe 1 të prera hollë
1.Ngroheni furrën në 200 ° C. Vendosni 18 gota muffins me letra.
2.Në një enë të madhe, tundni miell, quinoa, pluhur pjekje, kanellë, xhenxhefil, sodë buke dhe kripë.
3.Në enë mesatare, tundni vezët, kosin, gjalpin dhe mjaltin. Shtoni përzierjen e vezëve në përzierjen e miellit derisa të bashkohet dhe përzieni kumbullën e copëtuar.
4.Ndani brumin midis gotave rreth 1/4 filxhan secila dhe sipër secilës hidhni disa feta kumbulle.
5.Piqni 15 – 20 minuta ose derisa kruejtësja e dhëmbëve të futur në qendrat e muffins të dalë e pastër.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment