Muffins me quinoa dhe kumbulla për një mëngjes të shijshëm!
1 1/4 filxhan miell për të gjitha qëllimet
1 filxhan miell gruri
1/3 filxhan quinoa e bardhë (e papërpunuar)
1 1/2 lugë pluhur pjekje
1 lugë kanellë
1/2 lugë xhenxhefil i bluar
1/2 lugë sode buke
½ lugë kripë
2 vezë të mëdha, të rrahura
1 filxhan kos i thjeshtë me yndyrë të plotë
½ filxhan gjalpë, i shkrirë
1/2 filxhan mjaltë
2 kumbulla, 1 të copëtuar dhe 1 të prera hollë
1.Ngroheni furrën në 200 ° C. Vendosni 18 gota muffins me letra.
2.Në një enë të madhe, tundni miell, quinoa, pluhur pjekje, kanellë, xhenxhefil, sodë buke dhe kripë.
3.Në enë mesatare, tundni vezët, kosin, gjalpin dhe mjaltin. Shtoni përzierjen e vezëve në përzierjen e miellit derisa të bashkohet dhe përzieni kumbullën e copëtuar.
4.Ndani brumin midis gotave rreth 1/4 filxhan secila dhe sipër secilës hidhni disa feta kumbulle.
5.Piqni 15 – 20 minuta ose derisa kruejtësja e dhëmbëve të futur në qendrat e muffins të dalë e pastër.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment