Muffin me qershi: Recetë perfekte për intolerantët ndaj laktozës
Përveçse të shijshme, qershitë janë një frut i pasur me benefite për shëndetin tonë. Të përdorura për të përgatitur muffin të ndryshme për mëngjesin ose vaktin e zemrës të gjithë familjen, këto ëmbëlsira nuk parashikojnë gjalpin ose qumështin mes përbërësve duke e bërë një ëmbëlsirë perfekte për ata që janë intolerantë ndaj laktozës.
Përbërësit:
300 gr miell 00
120 gr sheqer
120 gr vaj luledielli
120 gr lëng frutash (sipas dëshirës)
3 vezë
1 bustinë maja pluhur
Lëkura e grirë e gjysmë limoni
30 gr qershi
Përgatitja:
Ndani përgjysmë qershitë duke u hequr bërthamën. Thajini dhe kalojini në miell në mënyrë që të qëndrojnë në sipërfaqe e të mos humbasin në brumë gjatë pjekjes.
Grini lëkurën e limonit
Në një enë ose robot kuzhine, rrihni vezët me sheqerin.
Shtoni lëngun e frutave, vajin, lëngun e limonit dhe përziejini.
Më pas shtoni miellin dhe majanë dhe përziejini derisa të merrni një përbërje të butë dhe homogjene.
Hidhni nga një lugë nga brumi nëpër forma muffin dhe vendosni 3-4 qershi mbi secilën.
Piqini në 170 gradë për 20 minuta.
Sapo të ftohen, hiqini nga furra dhe spërkatini me sheqer pluhur
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment