Muffin me qershi: Recetë perfekte për intolerantët ndaj laktozës
Përveçse të shijshme, qershitë janë një frut i pasur me benefite për shëndetin tonë. Të përdorura për të përgatitur muffin të ndryshme për mëngjesin ose vaktin e zemrës të gjithë familjen, këto ëmbëlsira nuk parashikojnë gjalpin ose qumështin mes përbërësve duke e bërë një ëmbëlsirë perfekte për ata që janë intolerantë ndaj laktozës.
Përbërësit:
300 gr miell 00
120 gr sheqer
120 gr vaj luledielli
120 gr lëng frutash (sipas dëshirës)
3 vezë
1 bustinë maja pluhur
Lëkura e grirë e gjysmë limoni
30 gr qershi
Përgatitja:
Ndani përgjysmë qershitë duke u hequr bërthamën. Thajini dhe kalojini në miell në mënyrë që të qëndrojnë në sipërfaqe e të mos humbasin në brumë gjatë pjekjes.
Grini lëkurën e limonit
Në një enë ose robot kuzhine, rrihni vezët me sheqerin.
Shtoni lëngun e frutave, vajin, lëngun e limonit dhe përziejini.
Më pas shtoni miellin dhe majanë dhe përziejini derisa të merrni një përbërje të butë dhe homogjene.
Hidhni nga një lugë nga brumi nëpër forma muffin dhe vendosni 3-4 qershi mbi secilën.
Piqini në 170 gradë për 20 minuta.
Sapo të ftohen, hiqini nga furra dhe spërkatini me sheqer pluhur
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment