Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Mousse me qumësht dhe limon është një ëmbëlsirë e freskët dhe me shije delikate, perfekte për t’i përmbyllur vaktet me shije. E thjeshtë për t’u përgatitur dhe mund të serviret me biskota me bajame: një binom perfekt dhe i parezistueshëm. Le të shohim së bashku recetën.
Në një tenxhere përzieni dy llojet e qumështit të kondensuar, vendosini të ziejnë në zjarr të ulët dhe lëreni përzierjen 5 minuta derisa të jetë trashur.
Thyeni vezët dhe ndani të bardhat nga të verdhat. Shtojani të verdhat kremit me qumësht dhe përziejini me rrahës elektrik.
Ndajeni përzierjen në gota dhe lëreni të ftohet.
Hidhni verën në një tenxhere, shtoni sheqerin dhe lëreni të ziejë në zjarrë të ulët per 20 minuta derisa të arrijë në formë shurupi.
Rrihni të bardhat e vezëve me 3 pika limon dhe duke vazhduar rrahjen, shtoni shurupin e verës.
Më pas, këtë përbërje hidheni në një qese kuzhine dhe dekoroni me të gotat ku keni vendosur bazën e mousse.
Spërkatini gotat me kanellë pluhur dhe servirini me biskota me bajame.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment