Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nxehim vajin e ullirit në një tenxhere.
Hedhim në tenxhere qepët, karotat dhe selino.
I skuqim në zjarr të mesëm deri sa të fillojë të marrë ngjyrë qepa.
Shtojmë miellin dhe përziejmë për rreth 1 minutë.
Hedhim 2 gota ujë dhe salcën e domates.
I japim valë duke përzierë vazhdimisht.
Shtojmë mishin, gjethet e dafinës dhe kripë deri sa të mbulohet mishi.
E gatuajmë të mbuluar në zjarr të ulët për rreth 2 orë ose deri sa të zbutet mirë mishi.
Nëse në këtë pikë salca s’është zbutur akoma, e lëmë të vlojë të zbuluar në zjarr të fortë deri sa te arrijmë trashësinë e dëshiruar të salcës.
Rregullojmë shijen me kripë dhe e shërbejmë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment