Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një enë kombinoni orizin e lulelakrës dhe ujë të freskët, pastaj mbulojeni enën dhe futeni në mikrovalë me nxehtësi të lartë për 6 minuta.
2.Ndërkohë, mishin e pulës lyejeni me vaj ulliri dhe shtoni kripë dhe piper.
3.Futeni në furrë me nxehtësi të mesme për 5 minuta, duke e kthyer nga të dyja anët.
4.Sipër i shtoni kremin e ëmbël të kokosit dhe salcën e nxehtë.
5.Lëreni në furrë edhe 5 minuta të tjera.
6.Vini të piqen 2 lime, të përgjysmuara, derisa të digjen lehtë 2 – 3 minuta.
7.Pasi të jenë gatuar hidheni orizin e lulelakrës me fasule të zeza të gatshme në një pjatë.
8.Shërbejeni mishin e pulës mbi orizin e lulelakrës me lime, të zbukuruar me majdanoz të copëtuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment