Sugjerojmë:

Mish pule me fasule dhe misër

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 1 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë
  • 1 spec
  • 2 karafil hudhër
  • Rigon
  • 1/2 lugë çaji qimnon
  • Spec djegës
  • 3 copa gjoks pule, pa kocka dhe pa lëkurë
  • 5 filxhanë supë pule
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 2 kanaçe fasule të bardha
  • 1 1/2 filxhan misri i ngrirë
  • 1/2 filxhan salcë kosi
  • Majdanoz
  • 1/4 filxhan jack Monterey
  • 1/4 filxhan tortila të grirë

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të madhe, mbi nxehtësinë mesatare vini vajin të ngrohet.

2

Shtoni qepët dhe specin dhe gatuajini deri sa të zbutet, rreth 5 minuta.

3

Shtoni hudhër, rigon, dhe qimnon dhe vazhdoni gatuajini për 1 minutë.

4

Shto specin djegës, mishin e pulës, supën e pulës dhe shtoni kripë dhe piper.

5

Lerini të vlojnë, pastaj zvogëloni nxehtësinë dhe ziejini edhe për 10 - 12 minuta, derisa mishi të jetë i butë.

6

Transferojeni pulën në një pjatë dhe copëtojeni mishin.

7

Kthejeni në tenxhere dhe shtoni fasulet e bardha dhe misrin.

8

Lerini të ziejnë edhe 10 minuta.

9

Fikni nxehtësinë dhe përzieni salcë kosi në tenxheren me mish.

10

Hidheni në pjatë dhe dekorojeni me majdanoz .

Lini një koment