Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, hidhni proshutën dhe gatuajeni rreth 8 minuta.
Hidhini fetat në një pjatë të veshur me peshqir dhe rezervoni rreth 2 lugë yndyre në tigan.
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Rritni nxehtësinë në të lartë, pastaj shtoni pulën në tigan.
Gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë rreth 5 minuta, pastaj kthejeni dhe nga ana tjetër dhe gatuajini rreth 5 minuta më shumë.
Hiqeni pulën nga tigani dhe vendosni mënjanë.
Shtoni qepën dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni kërpudhat dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Gatuajini duke e nxitur shpesh, rreth 5 minuta.
Shtoni supë pule, krem, djathë parmixhano, trumzë dhe lëng limoni.
Vereni përzierjen të ziejë dhe lereni të gatuhet 5 minuta.
Kthejeni pulën në tigan dhe ziejeni derisa pula është gatuar, rreth 10 minuta më shumë.
Copëtoni proshutën dhe hidheni mbi mishin e pulës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment