Në një tas të vogël, tundni së bashku vaj ulliri, uthull balsamike, hudhër, erëza të bimëve italiane, mustardë, kripë, mjaltë dhe piper.
Vendosni mishin në një qese plastike të mbyllshme. Hidhni 1/2 e marinadës mbi mishin e derrit, qesen mbylleni mirë dhe vendoseni në frigorifer për 15 minuta ose deri në 2 orë.
Nxehni skarën e sobës në 200 gradë C. Vajosni skarën dhe hiqni mishin nga qesja.
Vendoseni mishin në skarë dhe futeni të piqet nga të dyja anët deri sa mishi të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqni mishin nga skara dhe lëreni të pushojë për 5-10 minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento