Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tas të vogël, tundni së bashku vaj ulliri, uthull balsamike, hudhër, erëza të bimëve italiane, mustardë, kripë, mjaltë dhe piper.
Vendosni mishin në një qese plastike të mbyllshme. Hidhni 1/2 e marinadës mbi mishin e derrit, qesen mbylleni mirë dhe vendoseni në frigorifer për 15 minuta ose deri në 2 orë.
Nxehni skarën e sobës në 200 gradë C. Vajosni skarën dhe hiqni mishin nga qesja.
Vendoseni mishin në skarë dhe futeni të piqet nga të dyja anët deri sa mishi të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqni mishin nga skara dhe lëreni të pushojë për 5-10 minuta.
Shërbejeni mishin sapo të jetë ftohur pak.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento