1.Në një tas përzieni miellin, majanë dhe shqeqerin. Nëse dëshironi shtoni dhe dy lugë kakao. Shtoni më pas qumështin, vezët dhe vajin. Përziejini derisa të merrni një brumë homogjen.
2.Hidheni brumin në filxhanë rezistentë ndaj nxehtësisë. Zakonisht në pjesën e poshtme të tyre shkruhet nëse janë të përshtatshëm për mikrovalë.
3.Futini në furrë ose mikrovalë të piqen dhe pasi të jenë ftohur pak, spërkatini me sheqer pluhur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment