Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pasi i keni pastruar midhjet i kaloni në një tenxhere. Sipër i shtoni kripë, piper, lëngun e limonit. I lini vetëm 5 minuta në zjarr.
Pasi janë ftohur pak, i lyeni midhjet me miell, i kaloni tek veza e rrahur dhe në fund i vendosni të skuqen. Në rast se nuk i keni midhjet me guacke atëherë i kaloni direkt tek mielli dhe tek veza.
Pasi i keni skuqur midhjet mund t'i shoqëroni me sallatë jeshile, limon dhe patate të skuqura. Kanë një shije të paparë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment