Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan kombinoni salcën marinara dhe kungullin e njomë.
Shtoni brenda merlucin me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.
Gatuajeni 7 minuta ose derisa merluci të marrë ngjyrë të errët.
Ndërkohë në një tenxhere ngrohni vajin e ullirit.
Shtoni hudhër dhe piper të kuq të grimcuar dhe gatuajeni 1 minutë, duke e trazuar.
Shtoni spinaqin dhe 1/8 lugë çaji kripë.
Gatuajeni 5 minuta ose derisa spinaqi të jetë zier, duke e trazuar herë pas here.
Hidheni në pjata ku doni ta shërbeni, spianqin poshtë ndërsa mërlucin lart me salcë.
Shërbejeni me panine gruri.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment