Mënyra e saktë si qërohet një lulelakër hap pas hapi

Një lulelakër ka mënyrat e veta si duhet qëruar për t’u përdorur më pas në supë, pica, sallata etj. Kjo perime është shumë e rekomandueshme për vitaminën C që na jep, vitaminën K, fibrat dhe magnezin. E rëndësishme është që kur të blini lulelakër, të mos ketë njolla kafe në sipërfaqe. Lulet e saj duhet të jenë të lidhura fort me njëra tjetrën.

Nga duhet t’ia filloni:

Në fillim lani lulelakrën. Më pas i hiqni gjethet me dorë.

Ndajeni lulelakrën përgjysmë me ndihmën e një thike. Nëse e keni më kollaj mund ta ktheni përmbys.

Merrni një thikë më të vogël dhe prisni kërcellin. Tani filloni e ndani lulet e lulelakrës në copa më të vogla. Madhësia e këtyre të fundit do të varet nga receta juaj specifike. Kërcelli nuk duhet hedhur!

Ju mund ta ruani lulelakrën e prerë në një enë hermetike në frigorifer për 5-10 ditë.

Burimi: feelgoodfoodie.net

Lini një koment