Mëngjesi nis mbarë me disa pite të mbushura me proshutë dhe perime
500 gram miell
1 vezë
250 gr djath të bardhë
150 gr proshutë
1 domate
250 ml ujë
2 speca
Kripë, piper
1/4 lugë kafe sodë buke
1.Në një tas kombinoni miellin, sodën e bukës, kripën dhe trazojini. Shtoni vezën, ujin dhe punojeni mirë masën.
2.E mbuloni brumin dhe e lini të pushojë për 20-30 minuta.
3.E ndani në toptha të vegjël dhe i hapni me okllai.
4.Ndërkohë në një enë të pastër kombinoni proshutën e prerë në kubik, specat e prerë imët, domatet pasi i keni hequr lëkurën dhe farat, kripën dhe piperin.
5.I trazoni mirë dhe mbushni pitet me nga një lugë gjelle nga kjo masë.
6.Skuqni pitet në një tigan me vaj. Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
7.I lini të ftohen pak dhe pas kësaj mund t’i shijoni!
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment