Mëngjesi nis mbarë me disa pite të mbushura me proshutë dhe perime
500 gram miell
1 vezë
250 gr djath të bardhë
150 gr proshutë
1 domate
250 ml ujë
2 speca
Kripë, piper
1/4 lugë kafe sodë buke
1.Në një tas kombinoni miellin, sodën e bukës, kripën dhe trazojini. Shtoni vezën, ujin dhe punojeni mirë masën.
2.E mbuloni brumin dhe e lini të pushojë për 20-30 minuta.
3.E ndani në toptha të vegjël dhe i hapni me okllai.
4.Ndërkohë në një enë të pastër kombinoni proshutën e prerë në kubik, specat e prerë imët, domatet pasi i keni hequr lëkurën dhe farat, kripën dhe piperin.
5.I trazoni mirë dhe mbushni pitet me nga një lugë gjelle nga kjo masë.
6.Skuqni pitet në një tigan me vaj. Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
7.I lini të ftohen pak dhe pas kësaj mund t’i shijoni!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment