Mëngjesi nis mbarë me disa pite të mbushura me proshutë dhe perime
500 gram miell
1 vezë
250 gr djath të bardhë
150 gr proshutë
1 domate
250 ml ujë
2 speca
Kripë, piper
1/4 lugë kafe sodë buke
1.Në një tas kombinoni miellin, sodën e bukës, kripën dhe trazojini. Shtoni vezën, ujin dhe punojeni mirë masën.
2.E mbuloni brumin dhe e lini të pushojë për 20-30 minuta.
3.E ndani në toptha të vegjël dhe i hapni me okllai.
4.Ndërkohë në një enë të pastër kombinoni proshutën e prerë në kubik, specat e prerë imët, domatet pasi i keni hequr lëkurën dhe farat, kripën dhe piperin.
5.I trazoni mirë dhe mbushni pitet me nga një lugë gjelle nga kjo masë.
6.Skuqni pitet në një tigan me vaj. Kujdesuni që të skuqen mirë nga të dyja anët.
7.I lini të ftohen pak dhe pas kësaj mund t’i shijoni!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment