1.Në një tas të rrihni vezët me 1 lugë gjelle ujë dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
2.Nxehni 2 lugë çaji vaj në një tigan të madhe mbi ngrohje mesatare.
3.Shtoni domatet dhe fasulet dhe gatuajini 1-2 minuta.
4.Transferojini në një pjatë dhe pastroni tiganin.
5.Nxehni në tigan vajin e mbetur dhe shtoni vezët.
6.Gatuajini deri sa të zbuten 1-2 minuta.
7.Shërbejini vezët me përzierjen e domates, fasuleve dhe pesto, të shoqëruar nga buka e thekur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment