Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan hedhim gjalpin për ta shkrirë dhe më pas shtojmë qepën për ta skuqur.
2.Më pas shtojmë mëlçitë e prera në copa, të cilat i skuqim derisa të ndryshojnë ngjyrë.
3.Mëlçitë e skuqura i ngjyejmë në miell, duke shtuar trumzën dhe mustardën.
4.E gjitha laget me verë dhe ujë, sa për ta përfituar salcën me dendësinë e dëshiruar, duke i lënë pastaj të ziejmë edhe 3 minuta.
5.Menjëherë pas përfundimit të këtij procesi, shtojmë kosin, kripën dhe piperin.
6.Mëlçitë në salcë, i shërbejmë të shoqëruara (me patate të ziera, pure patateje apo oriz).
7.Në fund shtojmë pak kripë e piper për shije!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment